ღვინის წარმოება

ღვინის წარმოება

კომპანია ვინივერიას ღვინის ქარხანა კომპლექს შატო მერეს ტერიტორიაზე მდებარეობს. ღვინისათვის საჭირო ყურძენი სპეციალურად შერჩეულ ისეთ ვენახში იკრიფება, სადაც ვაზის ასაკი მინიმუმ ოცდახუთი წელია. „ვინივერიის“ საწარმოში ღვინო ევროპული და ძველი კახური ტექნოლოგიებით მზადდება. კახური ტექნოლოგიის შემთხვევაში, ყურძენი ქვევრში იწურება და დადუღების შემდეგ სხვა რეზერვუარში ჭაჭა-კლერტთან ერთად გადააქვთ, ხოლო ევროპული ღვინო ჭაჭის გარეშე დგება და უფრო მსუბუქი და ჰაეროვანია.

 

ყურძნის დასაწურად თანამედროვე იტალიური დანადგარები გამოიყენება, ღვინოს კი მუხის კასრებსა და სპეციალურ ბოთლებში აძველებენ.


დაჯავშნა

გაწევრიანდით და მიიღეთ ინფორმაცია შატო მერეს სიახლეებისა და ღონისძიებების შესახებ.

მდებარეობა/მგზავრობა

შატო მერე ქ. თელავის მახლობლად, თბილისიდან დაახლოებით ერთი საათის სავალ მანძილზეა.